Săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri cu președintele băncii Sberbank, președintele Vladimir Putin, a declarat că este necesar ca Rusia să profite de avantajele tehnologiei blockchain pentru a garanta progresul economic al țării.

Herman Graf, președintele Sberbank, i-a solicitat lui Putin sprijinul pentru dezvoltarea acestei industrii, care capătă avânt la nivel mondial. În opinia lui Graf, sunt necesare programe de instruire pentru dezvoltatori, precum și de reglementări care să promoveze inovația.

Conform declarațiilor lui Putin, deși Rusia a dezvoltat numeroase industrii profitabile (petrol, gaze, metale de toate tipurile, până la diamante), pentru a asigura dezvoltarea viitoare este necesar un imbold care poate fi oferit de noile tehnologii.

De asemenea, Vladimir Putin a subliniat că țările care adoptă cu întârziere principiile și ideile noi ajung repede într-o stare de dependență față de cele care sunt lideri în domeniile nou apărute, iar Rusia nu își poate permite să rămână în urmă. De asemenea, este de părere că Rusia are capacitatea intelectuală de a deveni un centru important pentru noile tehnologii.

Nu este prima dată când Putin face afirmații care susțin domeniul cripto – anul trecut, el a lansat ideea de a lansa o ”cripto-rublă”, iar în ianuarie, după o întâlnire cu co-fondatorul rețelei Ethereum Vitalik Buterin, a reiterat că ideea unei criptomonede multinaționale care să fie adoptată de țările semnatare BRICS și EEU (care includ Brazilia, Rusia, India , China, Africa de Sud, Belarus, Kazakhstan și Armenia).

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here