Vitalik Buterin vine împotriva unei propuneri care va găsi blockchain-ul pe care la creat schimbîndu-și software-ul pentru a limita performanța hardware-ului pentru minat conceput pentru a obține o reducere mai mare a recompensei rețelei.

Rezultînd dintr-o întâlnire a dezvoltatorilor care a durat două săptămâni, comentariile lui Buterin vin ca răspuns la lansarea unui nou produs de către Bitmain, furnizor de echipamente de minat, la începutul acestei săptămâni. Anunțat marți, Antminer E3 a apărut deja ca subiect al unor controverse, cu mulți dezvoltatori de ether venind în favoarea unui fork care ar dezactiva efectiv hardware-ul.

Vorbind în cadrul întâlnirii, dezvoltatorul de bază, Piper Merriam, a mers atât de departe încât să detalieze o propunere tehnică pentru modul în care acest lucru ar putea fi realizat pentru a menține cardurile GPU ca mecanism primar de minat.

Cu toate acestea, Buterin a sugerat că este posibil ca problema să nu merite coordonarea necesară pentru a face schimbarea, afirmând:

«A face pe toți să faceți upgrade este probabil să fie destul de haotic și să scadă de la lucruri mai importante. Deci, în acest moment, eu personal mă îndrept în mod semnificativ față de nicio acțiune».

Merriam, care a condus efortul de a propune un cod care să atenueze eficacitatea ASIC, a subliniat că propunerea actuală este o soluție pe termen scurt care nu ar oferi protecție pe termen nelimitat a ASIC-urilor. Mai degrabă, propunerea actuală funcționează pur și simplu «pentru a rupe hardware-ul existent», a spus Merriam.

În răspuns, Buterin a susținut că orice astfel de efort nu poate fi necesar și ar putea să redirecționeze resursele departe de o schimbare planificată, care ar elimina în totalitate exploatările miniere bazate pe hardware.

În altă parte în această întâlnire, au existat semne că trecerea ethereului de la minat se apropie de realitate. Managerul comunitar Hudson Jameson a spus că începând cu luna mai, codul va fi supus unui proces formal de verificare, care se așteaptă să dureze cinci luni.

Cu toate acestea, Jameson a spus că, dacă comunitatea etherică se simte încă în favoarea unei furci, ea poate continua eforturile în această direcție, indiferent de dezvoltatorii de bază.

«Dacă comunitatea dorește ca acest lucru să se întîmple și are un motiv suficient de bun, putem face cu siguranță acest lucru, dar acum se pare ca un consens al nucleului de a nu face nimic in acest moment», a spus el.

În cadrul întâlnirii, Buterin a abordat, de asemenea, subiectul propunerii sale recente de a introduce o limită pentru emiterea etherului. În așteptarea aprobării din partea comunității, acest lucru ar putea fi introdus în următorul upgrade de rețea sau alături de Casper, a spus dezvoltatorul.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here