După cum s-a raportat anterior de CCN, Venezuela este pregătită să-și stabilească criptovaluta Petro. Din cei 100 de milioane de Petro liderul Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat că aproximativ 38,4 milioane vor merge la investitori instituționali, începând cu 1 martie.

Rapoartele anterioare au susținut că Venezuela ar oferi investitorilor instituționali o reducere de până la 60%, iar un proiect final al documentului Petro va susține că tranzacțiile vor fi private.

Vânzarea publică va fi pentru circa 44 milioane de Petro și va începe după terminarea vînzării timpurii. Prețul pentru un Petro va fi de cel mult 60 de dolari. El se bazează pe faptul că Petro este susținut de rezervele de petrol ale țării.

MiningImpexGroup

Restul jetoanelor vor fi deținute de Superintendența Venezuelei de Valută. Petro va fi preminat, deși în whitepaper se susține că guvernul poate introduce un proof-of-stake.

Vorbind la televiziunea de stat, Maduro a declarat:

«Acesta este momentul pentru a accelera intrarea Petro pe piața crypto, a avea încredere în ceea ce am creat și în capacitatea tehnologică și intelectuală a țării noastre. Petro va avea un impact mare în modul în care accesăm valutele străine pentru țară și în modul în care obținem bunurile și serviciile de care avem nevoie din întreaga lume «.

Venezuela garantează că va accepta plata cu Petro pentru taxe și impozite. Potrivit fișierului whitepaper al criptovalutei, valoarea sa în aceste tranzacții va «utiliza ca referință prețul barilului din coșul venezuelei al zilei precedente cu o reducere procentuală».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here