Criptovalutele au fost de neoprit în acest an. Anul acesta ar putea fi considerat ca unul de o mare anvergură cu cîștiguri pentru orice grup de investori, nemaivorbind de crypto investori.

Monedele virtuale, altcoin-urile au captat interesul masiv de la începutul acestui an. Și fără îndoială, în topul listei celor mai populare criptovalute non-bitcoin este Ethereum.

Chiar dacă Ethereum este cea de-a doua cea mai mare criptovalută per market cap de 69 de miliarde de dolari, majoritatea oamenilor nu au nicio idee despre ceea ce este sau nici măcar nu au auzit despre asta. Un studiu recent realizat de LendEDU privind piața de refinanțare a împrumuturilor pentru studenți a constatat că doar 31,6% dintre respondenți erau chiar conștienți de Ethereum.

 

Deci, ce este Ethereum?

Ea împărtășește aceleași trăsături de bază ca și bitcoin. Ea are o tehnologie de blockchain, cu un token legat, care în acest caz este cunoscut sub numele de «Ether». Etherul este un token care investitorii le achiziționează și ceea ce a trecut de la 7,98 dolari la începutul anului 2017 la 719,71 dolari la 17 decembrie și la peste 1200 dolari în anul curent. Asta e extrem de bine pentru o returnare mai bună de 9000%.

Dar, în ceea ce privește Ethereum, cu excepția magazinului online de bunuri de larg consum Overstock.com, nu există comercianți cu nume de marcă care acceptă tokenurile Ether ca formă de plată. În schimb, aproape toată atenția care o are Ethereum se concentrează asupra blockchainului.

Blockchain-ul este registrul digital și descentralizat care înregistrează tranzacțiile fără a fi nevoie de un intermediar financiar, care în majoritatea cazurilor este o bancă. Avantajele tehnologiei blockchain sunt excelente, dar există trei componente excepționale. În primul rând, există potențial pentru taxele de tranzacție mai mici, ca urmare a faptului că nu s-ar implica nici un terț. În al doilea rând, faptul că minerii lucrează pentru a dovedi tranzacțiile 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, înseamnă că ar putea fi soluționate mult mai rapid decât în bazele de date actuale.

 

Iată ce separă Ethereum de pachet

Spre deosebire de cele mai multe blockchain-uri, Ethereum are o componentă adăugată, care este deosebit de atractivă pentru clienții întreprinderilor: contracte inteligente. Aceste protocoale ajută la verificarea, facilitarea sau executarea negocierii unui contract într-o manieră eficientă și sigură.

Contractele inteligente ale lui Ethereum funcționează ca și cele ale blocului de tip bitcoin, dar fără caracterul restrâns al monedei bitcoin. Pe lângă gestionarea acordurilor dintre utilizatori, contractele inteligente ale companiei Ethereum pot funcționa ca conturi cu mai multe semnături, care permit cheltuieli de bani atunci când un procent solicitat de persoane este de acord cu asta. Acestea nu se limitează la sectorul serviciilor financiare, care ar putea fi un avantaj important pentru blocul lui Ethereum în lunile și în anii următori.

Zgomotul din jurul lui Ethereum este susținut de numărul mare de parteneri și nume mari pe care îi testează blockchain-ul. Enterprise Ethereum Alliance are în prezent 200 de organizații care testează o versiune a blockchain-ului lui Ethereum în demo, programe pilot și programe la scară mică. Acestea includ câteva nume foarte importante în sectorul bancar, cum ar fi JPMorgan Chase, Credit Suisse, Scotiabank și Mastercard. Dar include și companiile, cum ar fi Cisco Systems și gigantul petrolier și gazul BP.

Autor: Esteban The Moor

Предыдущая статьяМобильные приложения для криптовалют
Следующая статьяПервый IOTA-митап в России
Отказаться от желаний. Это концепция происходит от одного из трёх путей мудрости: юмор, парадокс, изменение. Она дублирует понятие парадокса. Именно тогда, когда мы больше не желаем чего-то, это может произойти. Искусство отказа от желаний невозможно перехвалить. Не существует ничего, без чего нельзя обойтись. Никогда человек не становился счастливей, если вдруг получал работу, деньги, любовь, которых желал. Настоящее большое счастье связано с неожиданным событием, которое намного превосходит ожидание человека. Мы ведем себя как вечные Деды морозы. Те, кто просит игрушечную железную дорогу, получают ее. А те, кто не просят ничего, могут получить гораздо больше. Перестаньте просить, и только тогда вас можно будет удолетворить.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here