Mai mult de jumătate dintre românii care locuiesc în orașe cunosc despre existența criptovalutelor și 60% dintre persoanele sub 40 de ani consideră că aceste valute reprezintă viitorul plăților.

Potrivit unui nou sondaj, jumătate dintre tinerii din România doresc să facă calcule în monedele digitale. Sondajul a arătat o conștientizare sporită a criptovalutelor în țară și faptul că mulți cetățeni doresc să profite de oportunitățile oferite de aceste monede digitale.

57% dintre românii din zonele urbane au auzit de cripto. Aproape o treime dintre ei consideră că monedele criptate reprezintă moneda viitorului. 17% dintre respondenți susțin că intenționează să cumpere monede digitale în decurs de un an. Alți 8% spun că au cumpărat deja criptovalute în ultimele 12 luni.

«Dezvoltarea rapidă a mediului digital extinde frontierele în aproape toate zonele. Nu este de mirare că un instrument de plată care nu cunoaște granițele geografice devine din ce în ce mai popular «, a declarat Traian Năstase, partener al Isense Solutions, companiei care a efectuat studiul.

Sondajul arată că 44% dintre cei care cunosc criptovalutele, doresc să le folosească ca mijloc de plată. În același timp, 35% spun că au încredere în criptovalute. Sondajul a fost realizat în rândul a 500 de utilizatori de Internet din zonele urbane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Tinerii români sunt foarte entuziasmați de criptovalute. Un total de 61% dintre respondenții cu vârsta sub 40 de ani consideră că monedele digitale reprezintă viitorul plăților. 44% au încredere în criptovalute și jumătate dintre aceștia vor să plătească în moneda crypto. 22% spun că intenționează să cumpere cel puțin o monedă în următoarele 12 luni.

De asemenea, studiul a apreciat popularitatea altor tipuri de criptovalute printre români. Mai mult de jumătate dintre locuitorii orașelor au auzit deja despre Bitcoin, iar 19% sunt familiarizați cu Bitcoin Cash, Ethereum (11%), Litecoin (10%) și Ethereum classic (7%).

România, ca și alte țări din sud-estul Europei, este o țară foarte dezvoltată din punct de vedere tehnic, iar disponibilitatea cetățenilor săi de a accepta criptovalute nu este o surpriză. Țara oferă câteva oportunități întreprinderilor legate de industria criptografică. Tarifele pentru energia electrică aici sunt sub 0,14 dolari / kWh, ceea ce atrage minerii care se deplasează aici din locurile în care normele care reglementează activitățile lor sunt întărite. Recent, o companie canadiană a anunțat investiții în construcția unei companii de energie electrică eoliană în estul României.

Abonați-vă la BitcoinRush pe canalul Telegram!

 

Sursa: bitnovosti.com

Предыдущая статьяMt Gox Trustee a vîndut 400 milioane de dolari în Bitcoin și Bitcoin Cash
Следующая статьяИнтерес к криптовалютам снизился
Отказаться от желаний. Это концепция происходит от одного из трёх путей мудрости: юмор, парадокс, изменение. Она дублирует понятие парадокса. Именно тогда, когда мы больше не желаем чего-то, это может произойти. Искусство отказа от желаний невозможно перехвалить. Не существует ничего, без чего нельзя обойтись. Никогда человек не становился счастливей, если вдруг получал работу, деньги, любовь, которых желал. Настоящее большое счастье связано с неожиданным событием, которое намного превосходит ожидание человека. Мы ведем себя как вечные Деды морозы. Те, кто просит игрушечную железную дорогу, получают ее. А те, кто не просят ничего, могут получить гораздо больше. Перестаньте просить, и только тогда вас можно будет удолетворить.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here