Compania media Thomson Reuters va utiliza inteligența artificială în cadrul MarketPsych Indices pentru a urmări mai mult de 400 de surse de informații despre bitcoin și crypto și a determina sentimentul investitorilor. Astfel, compania intenționează să ajute comercianții să folosească corect tendințele, zvonurile și impulsurile emoționale.

Indicatorii de «FOMO» și «FUD» vor permite investitorilor acreditați și neacreditați să identifice oportunitățile de acoperire a riscurilor și să expună în timp util comenzile de vânzare atunci când indicatorii ating anumite niveluri sau se schimbă semnificativ în intervalul de timp selectat.

 

«Clienții noștri vor putea crește profitul din investițiile lor și vor echilibra corect riscurile din portofoliul lor de investiții», a declarat Austin Barkett, șef de cercetare la Thomson Reuters.

În același timp, strategul Wall Street Thomas Lee, co-fondator al grupului Fundstrat Global Advisors a dezvoltat un ”index contrar” care relevă cât de ”nefericiți” sunt deținătorii de Bitcoin, pe baza prețurilor actuale.

Indicatorul este denumit Bitcoin Misery Index (BMI) și a fost dezvoltat ca un instrument de tranzacționare pentru investitorii caredoresc să profite de volatilitatea prețului BTC. Se calculează pe o scară de la 0 la 100, luând în calcul factori precum fluctuațiile de preț și numărul de tranzacții profitabile din totalul schimburilor. Cu cât indicatorul este mai scăzut, cu atât mai avantajoasă este achiziția și viceversa.

”Când indicele de nefericire este sub 27, cei care achiziționează moneda vor obține cele mai bune profituri pe următoarele 12 luni” a declarat Lee.

În prezent, indexul BMI este de 18.8, cel mai mic înregistrat din 6 septembrie 2011.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here