Prețul pentru un Bitcoin și piața cripto este în continuă creștere, după o săptămână deosebit de devastatoare în scădere, deoarece prețul pentru liderul invincibil — Bitcoin a trecut peste de peste 8000 de dolari în dimineața aceasta.

Diferența de preț pentru un Bitcoin este de aproximativ 25% de marți pînă la dimineața zilei de miercuri. Dupa ce a scazut la 6,600 de dolari (Bitfinex) la inceputul zilei de marți, un efort de recuperare a urmat, la 8157 de dolari la ora 14:00.

Pentru mulți, răsturnarea de situație este rezultatul discuțiilor de la audierea de marți a Senatului American, care a ridicat posibilitatea reglementărilor privind cryptovalute. Discuțiile publicate în format public au vizat președintele Securities and Exchange (SEC), Jay Clayton, și Comisia pentru Comerțul Futures Trading (CFTC), J. Christopher Giancarlo, care atestă intenția lor de a concentra eforturile de supraveghere asupra ICO și reglementările privind schimburile de criptovalute la nivel federal, spre deosebire de actualele legi la nivel de stat.

Observațiile oferite în cadrul ședinței s-au dovedit a fi încurajatoare într-o manieră în care controlul reglementar, dacă există, nu ar împiedica dezvoltarea criptovalutelor și nici tehnologia blockchain.

Conducerea CFTC, Christopher Giancarlo, a făcut un pas înainte în educarea comisiei, subliniind natura ireversibilă a tehnologiei bitcoin și blockchain, afirmând:

«Este important să ne amintim că dacă nu exista Bitcoin, nu ar exista nici tehnologia blockchain».

Plafonul total al pieței crypto se apropie de 400 de miliarde de dolari, după ce marți a scăzut cu 275 de miliarde de dolari.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here