Directorul Departamentului de Finanțe Corporate din cadrul SEC, William Hinman, a declarat în cadrul Summit-ului Yahoo Finance’s All Market că majoritatea criptomonedelor descentralizate precum Bitcoin și Ether nu se clasifică în categoria securities/titluri de valoare.

Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA a petrecut mult timp analizând conceptul de tokenuri și criptomonede pentru a stabili dacă se încadrează în categoria titluri de valoare/securities, deoarece această încadrare ar presupune conformarea la legislația strictă aplicabilă acestui tip de insturment financiar.

Săptămâna trecută, directorul SEC Jay Clayton a declarat că majoritatea tokenurilor emise prin ICO-uri se încadrează în categoria securities, însă Bitcoin nu îndeplinește condițiile.

William Hinman a clarificat poziția pe care autoritatea de supraveghere o are când vine vorba de clasificarea criptomonedelor. Cele mai importante criterii sunt modul în care sunt emise și distribuite.

Practic, concluzia este că un ICO care dorește să lanseze un token se încadrează în categoria security și trebuie să fie înregistrat la SEC, precum și să respecte legislația cu privire la emiterea și vânzarea acestor titluri de valoare.

Odată lansate însă, tokenurile pot deveni independente de compania care le-a emis și astfel nu mai intră în aceeași categorie.

”Dacă nu mai există o autoritate centrală care să controleze distribuția sau dacă acest token digital este vândut doar pentru a achiziționa bunuri și servicii disponibile în rețeau în care a fost creat, în acest caz nu mai intră la categoria security”, a clarificat Hinman.

Descentralizarea are un rol important în evaluarea tokenurilor, deoarece le scoate din categoria titlurilor de valoare:

”Multe start-up-uri blockchain care au strâns bani prin ICO-uri au făcut-o pentru a construi proiecte descentralizate în care tokenurile funcționează ca utility. La un moment dat, rețeaua va funcționa independent de compania emitentă, iar în cazul în care ating acest nivel de descentralizare, tokenul va putea fi reclasificat.
Dacă ne uităm la Bitcoin azi, nu există o autoritate centrală care să determine evoluția proiectului. Rețeaua în care funcționează e operațională și descentralizată. În mod similar, dacă lăsăm la o parte modul în care a fost creată, rețeaua Ethereum este de asemenea descentralizată, astfel încât vânzările și cumpărările de Ether nu sunt tranzacții de securities”, a declarat Hinman.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here