Steemit este o platform de social-media care recompensează utilizatorii pentru crearea și participarea în conținuturi. E un fel de versiune a lui Reddit bazată pe blockchain.

Ce este Steemit?

Steemit este un proiect de blockchain care a început în martie 2016. În mai 2017, site-ul a avut aproximativ 170.000 de conturi, aflîndu-se în continuare creștere.

Cu Steemit, utilizatorii primesc recompense financiare sub formă de dolari STEEM și Steem, în schimbul creării și implicării în conținuturi prin comentarii și voturi. Este un fel de Reddit, în care utilizatorii obțin rcompense legitime pentru munca lor.

Proiectul a fost fondat de Ned Scott și Dan Larimer, creatorul BitShares. Cei doi cofondatori au creat compania Steemit Inc. în 2016.

Cum funcționează Steemit?

Steemit se bazează pe un concept similar cu Reddit. Site-ul web are o gamă largă de conținut, iar utilizatorii pot să voteze cu un like sau un dislike un anumit conținut pe baza valorii percepute a aceluia.

Ceea ce face ca Steemit să fie diferit este faptul că conținutul textului este salvat într-un blockchain. Folosirea unui blockchain permite companiei Steemit să recompenseze comentariile și postările cu token-uri și valoare. Steemit are două jetoane digitale diferite, printre care STEEM și Steem Dollars. STEEM este un jeton de criptocurrency, în timp ce Steem Dollars sunt conectați la dolarul american.

Steemit poate găzdui și imagini. Utilizatorii pot încărca imagini și alte conținuturi multimedia.

Pentru a formata postările, Steemit utilizează un editor WYSIWYG, deși utilizatorii pot alege de asemenea să utilizeze formatarea Markdown cu elemente HTML.

Ca și în cazul Reddit, utilizatorii Steemit pot vota mesajele și comentariile. Creatorii și utilizatorii care participă la conținut pot primi recompense monetare sub formă de STEEM sau Steem Dollars.

Concluzie

În cele din urmă, Steemit este un web site unic care recompensează curatorii de conținut și creatorii de conținut. Folosește un sistem de blockchain, un sistem de criptocurrency și o piață integrată pentru a promova un conținut bun. Este ca Reddit — dar cu recompense pentru cei care postează conținut bun sau contribuie la acestea.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here