Santander Group, banca internațională cu sediul în Spania, va introduce o aplicație mobilă care utilizează tehnologia Ripple pentru plăți rapide transfrontaliere. Cu toate acestea, produsul nu utilizează XRP, criptovaluta care a explodat în valoarede curînd, pe baza promisiunii că va deveni coloana vertebrală a noului sistem de decontare bancară la nivel mondial.

În schimb, aplicația băncii Santander, va utiliza un produs Ripple numit xCurrent, care nu se bazează pe un blockchain și nu are o criptovalută asociată. Serviciul xCurrent, este proiectat să intre în serviciu în Regatul Unit, Spania, Brazilia și Polonia în primul trimestru al acestui an.

MiningImpexGroup

Ripple, compania, deține zeci de miliarde de dolari în XRP, criptovaluta pe care a creat-o și care uneori este denumită Ripple. Prețul XRP pe piețele de schimb a depășit multe alte active digitale, pe ceva timp, chiar depășind pe scurt Ethereum după market cap.

Dar a existat o confuzie susținută pe piață cu privire la relația exactă dintre serviciile Ripple și XRP. Unele dintre produsele sale, cum ar fi xCurrent, nu utilizează deloc XRP. Un alt serviciu, xRapid, nu folosește XRP ca mediu de transmisie a banilor. xRapid a fost testat de mai mulți furnizori de remitențe, inclusiv MoneyGram. Toate serviciile Ripple promit să reducă costul și să crească viteza de a trimite bani în întreaga lume.

Rolul XRP în diversele produse ale Ripple este important deoarece, în timp ce prețurile criptovalutelor sunt în prezent determinate în principal de speculații, acestea vor fi în cele din urmă determinate de cererea pentru aplicații practice. Gradul în care băncile și alți clienți cumpără sau dețin XRP va determina dacă valoarea sa de piață — în prezent, de peste 34 miliarde USD, chiar și după un declin de 60% față de valorile din decembrie — este justificată.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here