Cei care lucrează pentru executivul guvernului S.U.A. trebuie să dezvăluie averea lor de lor de criptomonede, au declarat oficialii luni.

În cadrul unei consultări juridice publicată luni, Oficiul de etică guvernamentală al SUA (OGE) a clarificat că criptomonedele sunt «proprietate deținută … pentru investiții sau producția de venituri» în locul unei monede «reale» sau a unui mijloc legal de plată. În consecință, OGE va cere acum angajaților executivi să raporteze deținerile de valute digitale, deoarece «ar putea crea un conflict de interese pentru angajații care o dețin.»

Cerința de dezvăluire este o mișcare majoră, cerând membrilor sucursalei executive din SUA — funcționari care lucrează pentru Casa Albă, precum și agenții federali — să dezvăluie volumul de cripto deținut. La începutul acestui an, un membru al Congresului SUA a prezentat o petiție care urmărește cerințe similare pentru parlamentarii federali.

Documentul OGE menționează, de asemenea, în mod specific, ofertele inițiale de monede sau vânzarea de token-uri înainte de lansarea unei anumite rețele.

«În plus, principiile de raportare și conflict de interese enunțate în prezentul document se aplică în mod egal și altor active digitale, cum ar fi» monedele «sau» token-uri «primite în legătură cu ofertele inițiale de monede sau emise sau distribuite prin utilizarea blockchain-ului.» s-a scris

În timp ce documentul nu stabilește momentul în care procesul a început, OGE a indicat că s-a mutat pentru a realiza îndrumarea, deoarece oficialii guvernamentali «caută din ce în ce mai mult îndrumări din partea oficialilor lor de etică în ceea ce privește obligațiile de raportare a informațiilor financiare».

În special, OGE a sugerat că eliberarea de luni nu poate fi ultimul cuvânt pe această temă. În viitor, au scris oficialii, acțiunile altor agenții guvernamentale ar putea pune în discuție îndrumarea și necesită studii suplimentare.

«Având în vedere caracterul evolutiv al monedei virtuale, alte agenții de reglementare pot emite constatări suplimentare sau îndrumări care să ofere o imagine mai aprofundată asupra modului în care aceste active ar trebui tratate», a spus OGE.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here