În ultimile luni, au fost vândute 400 de milioane de dolari în criptovalute, de către agentul de faliment al actualei burse japoneze Mt Gox.

Detaliile vânzării au fost publicate pe 7 martie de către mandatarul Nobuaki Kobayashi, care a arătat că suma de 42.988.044.343 JPY — o sumă de aproximativ 405 milioane USD au fost generate. Potrivit raportului creditorului, mandatarul a lichidat 35.841.00701 BTC și 34.008.00701 în Bitcoin Cash.

După cum explică Kobayashi:

«În urma consultării cu instanța, am considerat necesar și rezonabil să vând o anumită sumă de BTC și BCC în acest moment și să obțin o sumă de bani pentru resursele de distribuție și, prin urmare, am vândut suma BTC și BCC de mai sus, am făcut eforturi să vând BTC și BCC la un preț cât mai mare cu putință în lumina prețului de piață al BTC și BCC la momentul vânzării «.

Într-adevăr, suma se potrivește aproximativ cu numărul de creanțe formulate împotriva Mt Gox, care s-a prăbușit în 2014 pe fondul creanțelor de insolvență. În acel moment s-au pierdut sute de miliarde de dolari, deși 200 000 de BTC au fost găsiți mai târziu pe fondul eforturilor de recuperare. Colapsul bursei a declanșat un răspuns global de reglementare, inclusiv în Japonia, iar CEO-ul Mark Karpeles a fost în cele din urmă acuzat de deturnare de fonduri și de manipulare a datelor, la care sa declarat nevinovat anul trecut.

În special, portofelele asociate cu mandatarul Mt Gox au înregistrat retrageri semnificative între decembrie și februarie — perioada în care au fost vândute — inclusiv 18.000 de BTC pe 5 februarie. După cum a raportat anterior CoinDesk, acea zi a înregistrat scăderi puternice pe toate piețele cripto, împingând prețurile cu aproximativ 50% față de cele maxime ale anului 2018.

Potrivit raportului lui Kobayashi, pot apărea lichidări suplimentare, în așteptarea aprobării din partea instanței de faliment.

«Am de gând să mă consult cu instanța și să determin vânzarea în continuare a BTC și BCC», a scris el.

În prezent, Kobayashi este în posesia a 166.344.35827254 BTC — o sumă în valoare de 1.7 miliarde dolari — precum și aproximativ $ 197 milioane în valoare de bitcoin cash.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here