Moldova va folosi tehnologia blockchain în lupta împotriva traficului de copii

0
1071
Ira Goshina

Autoritățile moldovenești au în vedere utilizarea tehnologiei de registru distribuit pentru combaterea traficului de copii din țară. Acest lucru este raportat de Reuters.

Experții privind identificarea digitală a Biroului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) au vizitat capitala țării pentru a discuta posibilele soluții bazate pe blockchain asupra acestei probleme.

Potrivit reprezentanților organizației, în fiecare an, sute de femei și fete începând de la vîrsta de treisprezece ani în Moldova devin victime ale traficului de ființe umane, care vin mai târziu în Rusia, Turcia, Emiratele Arabe și în alte țări și devin sclave sexuale acolo. Regiunea cu cel mai mare de risc — locuitorii din zonele rurale, care adesea nu au documente oficiale, ceea ce simplifică activitățile criminalilor.

«Aceasta este o problemă actuală și încercăm să găsim soluții eficiente care să ne ajute să o rezolvăm», a declarat Mihail Berega, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

YOSIUKI Yamamoto, consilier special al UNOPS privind blockchain, este convins că blockchain poate fi folosit pentru a crea documente de identificare digitală bazate pe date biometrice care nu pot fi falsificate.

«Dacă vrem să creăm un sistem fiabil de gestionare a identității, trebuie să se bazeze pe ceva neschimbat », a subliniat reprezentantul ONU.

Cu doar câteva zile în urmă, reprezentanții ONU au raportat despre dezvoltarea unui prototip blockchain pentru a contracara comerțul cu minori în cooperare cu Rețeaua de identificare la nivel mondial (WIN).

Potrivit directorului executiv al WIN Marina Dahan, Moldova a devenit prima țară care a manifestat un interes serios pentru acest proiect.

«Desigur, această tehnologie nu este un» glonț de argint «, care poate rezolva toate aceste probleme, dar poate contribui la rezolvarea lor», a spus ea.

 

Sursa — Forklog

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here