Litecoin (LTC) sau popular cunoscut sub numele și de Bitcoin Silver a fost lansat pe GitHub în octombrie 2011 de către Charlie Lee. Numele de Bitcoin Silver i-a fost dat pentru un motiv anume, deoarece Lee vrea să fie într-un pas cu Bitcoin și nu împotriva lui. A atins un market cap de 10 miliarde de dolari (10 332 481 150 USD) într-o perioadă lungă de timp. Supply-ul maxim este de doar 84 de milioane de monede. Timpul de procesare a tranzacțiilor este de aproximativ de 2,5 minute. Utilizează ‘Scrypt’ în POW (algoritm de verificare a lucrului).

Litecoin este o criptovalutăl descentralizată P2P. Acesta poate fi folosit pentru orice, de la cumpărarea unei ceaște de cafea la achiziționarea bunurilor online, la plata facturii. Dar de ce ar trebui să folosim Litecoin sau, în orice caz, orice criptovalută digitală atunci când putem folosi monedele fiat (USD, INR, EUR etc.)?

De ce ar trebui să mergem pentru Litecoin?

Răspunsul la această întrebare este:

Taxele de tranzacționare ale Litecoin costă cenți, în comparație cu alte suporturi de plată, cum ar fi companiile de credit, tranzacțiile bancare etc. Toate tranzacțiile au fost înregistrate într-un registru public distribuit, numit blockchain. Blockchain într-un cuvânt simplu este un registru care conține toate înregistrările anterioare sau tranzacțiile efectuate în orice moment. Deci, putem verifica orice tranzacție în orice moment cu ajutorul blockchain-ului. Acesta rulează pe POW (dovada lucrului) pe baza calculului matematic și, prin urmare, nu este centralizat.

Acum știm că criptocurrency digital are multe beneficii, dar există atât de multe monede în lumea criptografică, dar care este mai bine? Deci, acum vom discuta de ce ar trebui să alegem Litecoin?

Litecoin a testat tranzacțiile cu Lightning Network și schimbul atomic pe rețeaua lor, ceea ce reprezintă o mare revoluție în criptomarket. Rețeaua Lightning Network este un protocol de tip L2 în afara lanțului prin care se poate trimite moneda mai rapid și mai ieftin fără a aștepta confirmarea din blockchain. Poate crește gradul de scalabilitate la milioane și miliarde de tranzacții pe secundă, ceea ce este o afacere importantă. Cross-chain swap atomic poate ajuta la efectuarea de tranzacții între blockchain fără a utiliza orice terțe părți sau schimburi care vor reduce în continuare costul și vor aduce la creșterea securității. Acum se lucrează și la tranzacții confidențiale. Deci, Litecoin total arată bine din punct de vedere tehnic.

Litecoin poate fi procurat pe așa platforme ca: Binance, KuCoin, Bitstamp, HitBTC, etc.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here