Google pare să lucreze la tehnologia de blockchain

Potrivit unor surse anonime care vorbeau cu Bloomberg, compania de cautare dorește sa înceapă competiția prin crearea unei tehnologii comune pentru a valida tranzacțiile în cadrul serviciilor lor bazate pe cloud.

Google și Blockchain

Compania va forma un blockchain care poate fi utilizat intern în companie, precum și terțe părți care au acces la postarea și verificarea tranzacțiilor, a declarat sursa anonimă.

Compania Google dorește să folosească tehnologia în sectorul cloud. De exemplu, registrul comun ar putea fi folosit pentru a ușura clienții că datele lor confidențiale sunt sigure și protejate atunci când sunt stocate în Google Cloud. Google a depus o cerere de brevet de invenție pentru un sistem de audiție împotriva fraudelor, susținut de tehnologia Blockchain.

Compania cercetează tehnologia, însă încă nu există un produs oficial pentru a fi lansat, spune Sridhar Ramaswamy, senior vicepreședinte Google pentru anunțuri și comerț către CNBC.

«Ca multe tehnologii noi, avem persoane din diferite echipe care explorează potențialele utilizări ale blockchain-ului, dar este prea devreme pentru ca noi să speculăm despre orice posibilități sau planuri».

Tehnologia Blockchain fiind folosită de alte companii

 Companiile gigant, cum ar fi IBM Corp, Microsoft și Amazon AWS, conduc pachetul de furnizori de servicii de tip blockchain.

Microsoft lucrează la modelul BAAS (Blockchain as a service) pe platforma cloud-ului Azure din ultimii doi ani. Mai mult, în august 2017, compania a anunțat un software numit «Coco Framework» pentru a ajuta întreprinderile să adopte un blockchain.

O companie americană de tehnologie, IBM lucrează, de asemenea, pe propriul său IBM Blockchain, un serviciu construit pe Hyperledger.

Amazon Web Services aka AWS a recunoscut faptul că compania lucrează la integrarea tehnologiei de tip blockchain. Amazon încă nu lucrează la propriul serviciu, dar au lansat un portal pentru a-și ajuta clienții. Continuând suspansul, Amazon a rezervat anul trecut multe domenii înrudite. Acesta indică în mod indirect interesul lor față de criptocurrency și tehnologie.

Cu toate acestea, nu este clar ce forme vor lua aceste tehnologii noi și dacă o firmă de top tehnologie va reuși cu succes să își pună la bază produsul bazat pe blockchain.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here