Nu mai este nevoie să menționăm că criptomonedele sunt viitorul care ne așteaptă. Monedele crypto, cum ar fi Bitcoin, Ethereum și Litecoin, au cunoscut o creștere continuă de la momentul apariției lor pe piață.

Spre deosebire de Bitcoin, care se minează numai prin utilizarea computerelor puternice care folosesc cantități semnificative de energie. Electroneum, o firmă engleză, a creat recent o criptomonedă, care utilizează o aplicație mobilă. Și permite utilizatorilor să mineze moneda chiar de pe smartphone-urile lor.

Ideea apariției Electroneum-ului (ETN)

Creat de o echipă de dezvoltatori condusă de Richard Ellis, Electroneum este prima criptomonedă care are origini britanice. Unii numesc această nouă monedă crypto ca fiind o adevărată revoluție în acest domeniu. Scopul său este de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de beneficiile criptomonedelor. Fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice.

Compania engleză a dezvoltat o aplicație iOS și Android care, nu numai că funcționează ca un «portofel». Dar oferă utilizatorilor și posibilitatea de a mina Electroneum de la smartphone-urile lor. Minatul bazat pe calculatoare rămâne, de asemenea, ca o altă opțiune pentru această monedă. Totuși, rentabilitatea acesteia rămâne în continuare necunoscută.

O altă țintă pentru Electroneum este industria jocurilor video. Deoarece majoritatea jocurilor utilizează deja una sau mai multe forme de monedă virtuală. Electroneum dorește să permită utilizatorilor să facă schimb de aceste valute pentru ETN-uri. De exemplu, jucătorii ar putea să își transfere moneda virtuală de la un MMORPG la altul. Prin urmare, Electroneum, intenționează să semneze acorduri de parteneriat cu editori de jocuri video.

Blockchain-ul Electroneum-ului a fost îmbunătățit pentru a permite utilizarea a peste 2 miliarde de utilizatori de smartphone-uri și pentru a-și ajuta rețeaua. Această criptomonedă este de asemenea foarte accesibilă. Cu un total de aproximativ 21 de miliarde de monede, taxele pentru aceasta vor fi doar două cifre peste punctul zecimal. Ceea ce va ajuta la evitarea plății în fracțiuni de ETN. De exemplu, dacă cu Bitcoin, vedem taxe ca 0.0000717 BTC. Cu Electroneum vom vedea prețuri ca 22.50 ETN.

ICO-ul efectuat pentru ETN

Pentru a finanța proiectul, a fost lansat un ICO în perioada 14 septembrie — 31 octombrie 2017. Cu peste 294.907 de participanți înscriși, ICO-ul a ridicat aproximativ 40 de milioane de dolari. Estimat la o valoare de 0,01 dolari. Electroneum a fost lansat oficial pe 1 noiembrie 2017.

Valoarea Electroneum-ului

Pe 2 noiembrie 2017 ETN a văzut valoarea sa în creștere ajungînd la $ 0.142. Din această zi valoarea sa a început să scadă, atingând până la 0,023 USD pe 12 noiembrie. La momentul actual 7 martie 2018, valoarea sa este de $0,061999.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here