Actualizarea CATAPULT va fi lansată înainte de sfârșitul anului — un interviu cu Lon Wong, președintele Fundației NEM

0
888
BitcoinRushMD

În prezent, NEM este cea de-a opta criptovalută după capitalizare din rîndul alcoinurilor. Proiectul este construit pe baza conceptului de dovadă a importanței (proof-of-importance) și permite nu numai transferul de fonduri, ci și crearea propriilor aplicații. Înființată acum doi ani și jumătate, NEM este foarte aproape de lansarea actualizării sale mult-așteptate CATAPULT.

Lon Wong, președintele Fundației NEM.io a oferit un interviu în cadrul Meet-upului Wicked Crypto iar BitcoinRush a încercat să-l traducă pentru a oferi informație celor interesați de această criptovalută. El a povestit despre strategia sa de dezvoltare a criptomonedei, a dezvăluit data de lansare a CATAPULT și a comentat evenimentele recente din China.

 

Cum ați început să vă ocupați de criptovalute?

Lon Wong: În 2010, cineva a venit la mine și mi-a cerut să investesc bani în minarea de bitcoin. El mi-a explicat ideea de minerit, dar nu am fost impresionat pe atunci. Am crezut că ar fi o pierdere de timp și bani, și nu știam unde să vând bitcoinii, pentru că atunci nu au existat burse și schimburi, aceasta a fost problema. În 2013, am decis să studiez mai îndeaproape tehnologia care stă la baza bitcoinului — blockchain. Mi-am dat seama că blockchain este un instrument foarte puternic, în special pentru instituțiile financiare, și poate rezolva multe probleme. Am studiat Ethereum, dar timp de 6 luni mi-am dat seama că această platformă nu îmi convine. Apoi am dat peste NEM. La început am făcut parte din echipa, apoi am început sa le dau sfaturi de dezvoltare și în final m-au făcut președintele Fundației NEM.

 

Care este scopul Fundației NEM?

Fundația NEM promovează tehnologia blockchain din fiecare industrie în rândul guvernelor și cadrelor universitare. Fundația ajută, de asemenea, la distribuirea NEM în întreaga lume.

 

Care sunt obiectivele pe termen lung pentru NEM?

Obiectivul pe termen lung este, evident, de a deveni numărul unu [criptomonedă în lume]. Mai mult, dorim ca oamenii să folosească tehnologia fără probleme și să fie transparente pentru oamenii obișnuiți; astfel încât să puteți deschide doar aplicația și să schimbați monedele. Vom face tot posibilul pentru a face acest lucru. Vrem să fie simplu și ușor pe înțelesul tuturor.

 

Câți oameni sunt în echipa NEM și unde sunt dezvoltatorii?

Dezvoltatorii sunt din Europa și America. Aceștia sunt cei trei dezvoltatori principali a tehnologiei. Este important să știți că avem atât una de bază cât și o echipă aplicativă. Dezvoltatorii din grupul de aplicații sunt împrăștiați în întreaga lume. În prezent, aproximativ 30-40 de persoane lucrează la proiect. Vrem să creștem acest număr la 100, poate la 200.

 

Există o mulțime de zvonuri despre CATAPULT — versiunile NEM 2.0. Ne poți spune ceva mai mult despre asta?

Cea mai mare schimbare este că CATAPULT va permite tranzacții de tip push and pull. Push înseamnă că ați trimis tranzacția. Pull — acest lucru este atunci când cereți celeilalte părți să semneze. Dacă execut o tranzacție push-pull, înseamnă că atunci când ți-am trimis X dolari, mi-ai trimis Y XEM. Eu trimit o monedă și cer să trimit XEM. Dacă v-ați semnat și eu am semnat, tranzacția va fi finalizată. Există mai multe laturi. Iți pot trimite monede, tu mi le poți trimite înapoi, le pot trimite prietenilor și ei la rîndul lor vi le pot transmite înapoi, etc. Dacă toți sunt de acord, semnează și tranzacția este finalizată. Astfel, acest lucru ne oferă multe oportunități și aceasta este într-adevăr o funcție importantă. Alte modificări importante în viitorul CATAPULT sunt viteza și designul.

 

Sună destul de convenabil.

Da. Și nu trebuie să programați nimic. Stabiliți pur și simplu preferințele. În programul Ethereum trebuie să programați, în versiunea noastră, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic.

 

Este cunoscută data de lansare aproximativă a CATAPULT?

Acesta trebuie să fie lansat înainte de sfârșitul anului.

 

Pe platforma NEM, puteți crea aplicații, astfel încât acestea sunt similare cu Ethereum sau NEO. Îi considerați concurenți?

Nu, este diferit, pentru că vorbesc despre tehnologia contractelor smart. Lucrăm cu contracte smart în afara blockchainului, ei lucrează tot cu ele dar în cadrul blockchainului. Văd că piața este suficient de mare pentru mulți jucători. Nu le văd drept concurenți, consider munca lor un ajutor în avansarea tehnologiei blockchain pentru întreaga industrie. Putem coexista.

 

În timpul întâlnirii, ați vorbit despre Centrul blockchain din Malaezia. Ai spus că ajută dezvoltatorii, dar dacă nu ești dezvoltator, poți să te duci acolo și să afli mai multe despre NEM?

Da, chiar puteți merge acolo pentru a afla mai multe, pentru că avem aproximativ 150 de metri pătrați de spațiu. Dacă sunteți un om de afaceri sau aveți o soluție pe care doriți să o dezvoltați, vă vom ajuta cu acest lucru. Dezvoltatorii noștri se alătură echipei din întreaga lume pentru a ne dezvolta afacerea.

 

Aveți de gând să creați mai multe centre blockchain?

Da, în Europa. Vreau să creez un mic centru, poate în Varșovia, poate în Viena sau Londra. Un spațiu mic de 150 de metri pătrați unde vor funcționa 2-5 persoane care vor promova produsul nostru în Europa.

 

Unii spun că interdicția ICO este bună. Care este părerea dvs.?

De fapt, din punct de vedere juridic, actualul ICO nu este legal. Acest lucru obligă Comisia de Valori Mobiliare din toate țările să reglementeze ICO prin alte metode decât IPO tradițional. ICO vor prospera. Nu ar trebui să-i oprim, deoarece este o formă de capital nou, bani noi și toți pot participa dacă ICO-ul este legal. Nu trebuie să caut un capital cu riscuri. Ajustați ICO astfel încât toată lumea să aibă șansa de a începe o afacere și nu contează de unde sunteți. Acest lucru ajută la crearea unei comunități globale.

 

Sursa – dowbit.ru

Предыдущая статьяCercetarea Waves: în 2018, 77% dintre investitori își vor crește investițiile în active digitale
Следующая статьяПредложение о регулировании ICO в России
Отказаться от желаний. Это концепция происходит от одного из трёх путей мудрости: юмор, парадокс, изменение. Она дублирует понятие парадокса. Именно тогда, когда мы больше не желаем чего-то, это может произойти. Искусство отказа от желаний невозможно перехвалить. Не существует ничего, без чего нельзя обойтись. Никогда человек не становился счастливей, если вдруг получал работу, деньги, любовь, которых желал. Настоящее большое счастье связано с неожиданным событием, которое намного превосходит ожидание человека. Мы ведем себя как вечные Деды морозы. Те, кто просит игрушечную железную дорогу, получают ее. А те, кто не просят ничего, могут получить гораздо больше. Перестаньте просить, и только тогда вас можно будет удолетворить.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here