Proiectul Cardano ar putea fi un blockchain de generație următoare, cu o economie localizată cu totul nouă și democratizând finanțarea pe piețele în creștere. Ea abordează necesitatea unei supravegheri restrictive, menținând intimitatea și protecția clientului printr-un design inovator. Cardano prezintă un model de guvernanță democratică care va permite evoluția proiectului și un sistem vizionar de trezorerie care să îl finanțeze în mod durabil.

Până acum, Ethereum a fost principalul jucător cu o platformă de bună calitate. În prezent, jucătorul care vine să îi i-a locul este Cardano fiind condusă de un fost director de afaceri Ethereum.

Hoskinson a fost unul din fondatorii al Ethereum-ului. Însă, a părăsit proiectul înainte de lansarea rețelei și, în cele din urmă, a continuat să creeze un alt proiect împreună cu colegul său Jeremy Wood în 2014.

Acesta este un blockchain complet, construit de la zero în limba de programare funcțională numită Haskell, care, conform lui Philip Wadler, proiectantul principal al limbajului Haskell și care lucrează și cu Cardano, folosește o abordare bazată pe matematică, care are ca rezultat o securitate mult mai sigură fiind un protocol fiabil, astfel încât s-ar putea să vedem de fapt o mulțime de caracteristici mai avansate decât Ethereum. Și fiind ex-cofondator al Ethereum-ului, Charles, care știa deja despre deficiențele ETH, a cercetat aceste lucruri.

Cardano folosește o abordare multi-strat, care este sustenabilă pentru creșterea viitoare.

 

Evenimente ulterioare

— La data de 15 ianuarie va fi un webcast- la care fondatorii Cardano vor răspunde la întrebările adresate online către ei, cît și despre viitorul monedei.

— La data de 24 ianuarie va avea loc o întrunire la Londra cu echipa Cardano și cu ceilalți membri ai comunității. Acesta este un eveniment social foarte informal.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here