Compania a investit în decembrie 2017 în criptomonede, devenind una dintre puținele companii multinaționale care se pot lăuda cu așa ceva.

Nevoia de date

Bosch activează pe piață de 131 de ani, dar are viziuni futuristice. Compania pare că se orientează mai nou spre serviciile de date, în detrimentul producției de echipamente electrice și electronice.

Comercializarea datelor este viitorul, iar Bosch crede că IOTA și mașinile autonome reprezintă o modalitate eficientă de a încasa microplăți și de a recepționa informații.

Pe aceeași idee merg – de exemplu – și edilii orașului Taipei, care intenționează ca prin intermediul IOTA să dezvolte conceptul de “smart city” (oraș smart).

IOTA țintește sus

IOTA administrează prin registrul său distribuit tranzacții în valoare de 10 miliarde de dolari. Au loc deja microplăți wireless, fără comision, pentru încărcarea mașinilor electrice și pentru servicii de parcare.

Astfel, pe măsură ce schimbul și valoarea datelor cresc cantitativ, valoarea IOTA se va aprecia de asemenea pe piața liberă.

Viitorul sună bine

Cele mai mari cinci companii listate la bursă au ca domeniu principal de activitate datele. Este vorba de Apple, Amazon, Facebook, Microsoft și Alphabet (companie aflată în jurisdicția Google).

Fenomenul Internet of Things crește anual cu 28.5%. În acest sens, analiștii de la Boston Consulting Group estimează că această industrie va fi cotată la 267 mld. USD în anul 2020.

Și dacă ne gândim la faptul că tehnologia oferită de IOTA poate contribui la construirea orașelor smart, nu este de mirare că Bosch a decis să aleagă acest drum pentru viitorul companiei.

Este un viitor în care mașinile electrice care se conduc singure vor umple autostrăzile, nu vor mai polua și se vor deplasa cu viteză, dar în siguranță, așa cum nu s-a mai întâmplat până acum. Și totul va fi posibil datorită datelor și parteneriatelor de genul Bosch – IOTA, care merită atenție pe termen lung. Poate că Bosch și IOTA vor demonstra în viitor adevărata valoare a criptovalutei cu același nume.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here