Un executiv de la instituția însărcinată cu supravegherea reglementărilor europene oferă noi laude pentru tehnologia blockchain.

Într-un discurs marți, vicepreședintele Comisiei Europene (CE) Andrus Ansip a mers atât de mult încât să sublinieze că tehnologia , numind-o una dintre «zonele în care Europa este cel mai bine poziționată pentru a juca un rol de lider», cu avertismentul că continentul are nevoie să investească mult mai mult în sectorul tehnologic.

În timpul primelor sale remarci emise la Ziua digitală a CE, în 2018, la Bruxelles, el a cerut UE să «se angajeze în viitorul european digital și bazat pe date».

El le-a spus participanților:

«Blockchain-ul se îndepărtează acum de la laborator și se transformă în implicari de zi cu zi. Ca și în cazul inteligenței artificiale: ar trebui să profităm din plin de această nouă oportunitate de a inova».

Ansip a menționat investiția UE în blockchain, precum și în domeniul inteligenței artificiale și al asistenței digitale, celelalte domenii de interes ale conferinței, și a precizat că consideră că UE nu poate oferi finanțare suficientă pe cont propriu.

«Avem nevoie de numerar greu», a spus el, implorând guvernele și sectorul privat să crească investițiile în sectorul tehnologic european.

Comentariile lui Ansip vin la două luni după ce CE a jucat un rol mai important în încurajarea cercetării blockchain-ului.

În februarie, comisia a lansat Observatorul și Forumul de blocuri UE în parteneriat cu ConsenSys, care a anunțat luni că va investi 300 de milioane de euro în proiecte de tip blockchain.

În plus, CE a anunțat că va constitui un parteneriat european pentru «promovarea infrastructurilor interoperabile», deși nu sunt disponibile detalii suplimentare în acest moment.

În ansamblu, Ansip a plasat investițiile UE în blockchain și alte tehnologii emergente în contextul pieței unice digitale, cu scopul de a extinde structura unitară de reglementare a UE la sectorul tehnologic.

O parte a acestui efort de standardizare este Regulamentul general privind protecția datelor, care va reglementa tratamentul datelor cu caracter personal ale cetățenilor UE începând din luna mai.

«Piața unică digitală creează condițiile și infrastructura potrivită pentru o Europă digitală funcțională», a declarat Ansip marți. «Dar niciuna din acestea nu vine gratuit».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here