În viitor, pot apărea blockchainuri specializate (registre) de tipuri diferite pentru înregistrare și urmărire a diferitelor procese, să furnizeze acces și să facă schimb de tot felul de active, inclusiv date medicale digitale. Blockchain în domeniul ocrotirii sănătății este un concept care implică utilizarea tehnologiilor blockchain în domeniul medicinei și al sănătății publice. Blockchain oferă o structură pentru stocarea și analiza datelor medicale, păstrând confidențialitatea acestora și posibilitatea de a primi compensații economice pentru utilizarea lor.

 

HealthCoin

Moneda sau jetoanele de la Healthcoin pot fi utilizate pe scară largă pentru a plăti serviciile medicale, promovând prețuri mai echitabile și îmbunătățind calitatea asistenței medicale în acest domeniu. Rezultatul poate fi transparența prețurilor și apariția unei liste universale de prețuri în locul unui sistem (în SUA), în care costul serviciilor pentru fiecare pacient diferă în funcție de planul de asigurare. De exemplu, un anumit serviciu va costa întotdeauna 5 Healthcoin.

 

Fișe medicale electronice

Registrele medicale personale pot fi stocate și administrate într-un jurnal distribuit de înregistrări ca în sistemul global de înregistrări medicale electronice. Blockchain oferă pseudonimie (utilizarea unei adrese digitale, nu un nume) și confidențialitatea (acces numai prin chei private), care vă permite să codificați fișele medicale ca proprietate digitală și să le plasați în blockchain. Utilizatorii pot oferi medicilor, companiile farmaceutice și companiile de asigurări acces la conturile lor cu cheia privată. În plus, serviciile de stocare electronică a înregistrărilor medicale în blockchain pot contribui la crearea unui format universal de date pentru diverși furnizori de servicii medicale, care sunt acum în mare măsură disociați și incompatibili, în ciuda faptului că majoritatea instituțiilor mari utilizează sisteme electronice. Blockchain va permite crearea unui format global unic pentru stocarea și schimbul de date medicale.

 

Stocarea datelor medicale în Blockchain

Unul dintre principalele avantaje ale creării de depozite standardizate ale înregistrărilor medicale este disponibilitatea informațiilor pentru cercetători. Până în prezent, toate arhivele de informații medicale au fost închise, cum ar fi, de exemplu, datele obținute de la unul dintre cele mai lungi studii mondiale — Framingham Heart Study. Blockchain permite crearea unui mecanism standardizat în condiții de siguranță pentru digitizarea datelor medicale și stocarea acestora în depozitele publice accesibile cercetătorilor. Un astfel de exemplu este lansarea DNA.bits, care înregistrează informații codificate despre ADN-ul pacientului în blockchain și le oferă cercetătorilor acces folosind o cheie privată.

Depozitele de date de cercetare medicală în blockchain pot fi închise, dar și deschise. Blockchain oferă un model rentabil pentru crearea unor astfel de arhive. Mulți oameni ar dori să furnizeze codul lor genetic pentru cercetare (calculul său poate fi comandat pe site-ul 23andMe), datele de la dispozitivele de monitorizare și instruire digitală a sănătății (FitBit și MapMyRun) și alte informații supuse unui nivel acceptabil de confidențialitate, dar nu au această capacitate. Aceste date pot fi agregate în registrele publice, analogice cu Wikipedia, accesibile tuturor cercetătorilor. Se poate presupune că o astfel de integrare a unor cantități mari de date privind starea de sănătate (codurile genetice, informații despre stilul de viață, istoricul medical etc.) și prelucrarea acestora prin învățare automată și alți algoritmi vor permite obținerea unor corelații și concluzii utile pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Agregarea datelor medicale personale în blockchain — adică stocarea indicatorilor la date externe în lanțul blocurilor — permite ca cercetarea medicală să fie mai eficientă în ansamblu. Studiile pot fi, de asemenea, stimulate prin mijloacele economice ale blockchain-ului. Utilizatorii vor fi mai predispuși să își transfere datele în registrele publice pe baza jurnalului distribuit al înregistrărilor, deoarece, în primul rând, se furnizează confidențialitatea (datele sunt criptate și au acces la un pseudonim), și în al doilea rând, având în vedere remunerația (Healthcoin).

Citiți continuarea articolului despre Sprijinul băncilor de depozitare a virusurilor și semințelor

Предыдущая статьяЦена Monero установила новый рекорд
Следующая статьяServiciul examen medical în Blockchain
Отказаться от желаний. Это концепция происходит от одного из трёх путей мудрости: юмор, парадокс, изменение. Она дублирует понятие парадокса. Именно тогда, когда мы больше не желаем чего-то, это может произойти. Искусство отказа от желаний невозможно перехвалить. Не существует ничего, без чего нельзя обойтись. Никогда человек не становился счастливей, если вдруг получал работу, деньги, любовь, которых желал. Настоящее большое счастье связано с неожиданным событием, которое намного превосходит ожидание человека. Мы ведем себя как вечные Деды морозы. Те, кто просит игрушечную железную дорогу, получают ее. А те, кто не просят ничего, могут получить гораздо больше. Перестаньте просить, и только тогда вас можно будет удолетворить.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here