John McAfee, a cărui faimă există destul de mult datorită companiei de software pe care a înființat-o la sfârșitul anilor 1980, a revenit pe Twitter la 2 februarie 2018, pentru a reafirma faptul că este convins pe viitorul bitcoin-ului. Într-o încercare de a anticipa prețul băncii la sfârșitul acestui deceniu, McAfee a declarat anterior că va ajunge la «500.000 dolari până la sfârșitul anului 2020». În noiembrie 2017, el a scris un tweet că criptomarket-ul a accelerat mult mai repede decât se așteptase, determinându-l să ridice predicția la 1 milion de dolari.

Previziunea Bitcoin de la McAfee nu este tot ceea ce a declarat în tweet-urile sale. El a susținut că, dacă bitcoin nu atinge obiectivul său de preț până la sfârșitul anului 2020, el își va «mînca organul denital la televiziunea națională.» Deși este evident imposibil ca orice rețea televizată să permită o astfel de demonstrație, McAfee încearcă probabil să insufle mai multă încredere în predicția sa.

Potrivit lui McAfee, «modelul său de predicție» a avut doar o prognoză că bitcoin va ajunge la 5.000 de dolari până la sfârșitul anului 2017. Realitatea, totuși, a fost alta decît modelul său, moneda digitală fiind la un vârf aproape de 20.000 de dolari în decembrie 2017. Bitcoin, împreună cu întreaga piață de criptovalute, a înregistrat o scădere constantă de la atingerea acelui vârf, cu un plafon cumulat al pieței cu cel puțin 40% mai mic decât în ​​urmă cu o lună. Firește, acest lucru i-a determinat pe oameni să pună la îndoială profeția lui McAfee pentru viitor.

Rămâne de văzut dacă Bitcoin își va relua direcția spre 20000 de dolari pentru o unitate. În timp ce performanța trecută nu este un indicator al viitorului, este foarte probabil ca întreaga piață valutară digitală să se redreseze mai devreme sau mai târziu ca întotdeauna. Odată ce se întâmplă acest lucru, se poate specula doar dacă ținta pricepută a McAfee este posibilă sau nu.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here